Αρχίζει να φουντώνει η ανησυχία των Θεσσαλών αγροτών για το πότισμα των καλλιεργειών τους

  Αγωνία για το νερό . Αρχίζει να φουντώνει η ανησυχία των Θεσσαλών αγροτών για το πότισμα των καλλιεργειών τους, καθώς η στάθμη του Π...

 
Αγωνία για το νερό . Αρχίζει να φουντώνει η ανησυχία των Θεσσαλών αγροτών για το πότισμα των καλλιεργειών τους, καθώς η στάθμη του Πηνειού ποταμού αρχίζει να υποχωρεί επικίνδυνα (2,30 μέτρα). Αυτές τις ημέρες έρχονται από τη λίμνη Πλαστήρα 1,9 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, ενώ από σήμερα Δευτέρα η βοήθεια αυτή περιορίζεται στο 1,5 εκατομμύρια κμ νερό. 
 
Από την προσεχή Παρασκευή θα επιστρέψει στα 1,9 εκατομμύρια για 10 μέρες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Πηνειού Δημήτρη Τσιούρη «όλα τα χωριά που αρδεύονται από τους ταμιευτήρες δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα νερού, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες - με το εναλλάξ πρόγραμμα άρδευσης- να μην προκύψουν προβλήματα για τα χωριά που ποτίζονται από τον Πηνειό ποταμό. 

Στο «κόκκινο» βρίσκονται περιοχές, όπως η Μελία, η Γλαύκη και ο Πλατύκαμπος. Ελπίδα όλων ότι «με τη συνετή και ορθολογική διαχείριση του νερού και πιθανότητα με κάποιες βροχές το επόμενο διάστημα να μην κινδυνεύσουν από ξηρασία κάποια στρέμματα». 
 
Υπενθυμίζεται ότι αυτή την περίοδο νερό χρειάζεται κυρίως η βαμβακοκαλλιέργεια, ενώ το πότισμα στην ντομάτα ολοκληρώνεται και στην τευτλοκαλλιέργεια τα στρέμματα είναι λίγα. 
 
Αναφορικά με το παράπονο αρδευτή από την περιοχή του Καλοχωρίου, ο οποίος υποστηρίζει ότι έμεινε από νερό, ο κ. Τσιουρής χαρακτηρίζει το πρόβλημα «μεμονωμένο και πρόσκαιρο, καθώς προέκυψε βλάβη στο αρδευτικό σύστημα, η οποία και αποκαταστάθηκε στην πορεία».
 
eleftheria.gr
 

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια