Κρήτη: Μεγάλη επιχείρηση κατά της ζωοκλοπής με έξι συλλήψεις

Μεγάλη επιχείρηση για την καταπολέμηση της ζωοκλοπής που οδήγησε στη σύλληψη 6 ατόμων, στο σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 16 ντόπιων και στ...


Μεγάλη επιχείρηση για την καταπολέμηση της ζωοκλοπής που οδήγησε στη σύλληψη 6 ατόμων, στο σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 16 ντόπιων και στην εξιχνίαση 11 υποθέσεων ζωοκλοπής και εφτά υποθέσεων κλοπής αυτοκινήτων, πραγματοποίησαν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας στην Κρήτη, σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι, σήμερα Δευτέρα.

Συγκεκριμένα ύστερα από την πολύμηνη έρευνα, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, διαπιστώθηκε η δράση εγκληματικών ομάδων, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2019, τα μέλη της οποίων με διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση, προέβαιναν στη διάπραξη ζωοκλοπών καθώς και στην κλοπή οχημάτων.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε προέβαιναν στην αφαίρεση οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις ζωοκλοπές.

Επιπλέον, από την προανάκριση και την αναλυτική διερεύνηση στοιχείων, εξιχνιάστηκαν επτά υποθέσεις κλοπών οχημάτων και έντεκα υποθέσεις ζωοκλοπής, που διαπράχθηκαν σε περιοχές των Νομών Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Διενεργήθηκαν έρευνες σε ποιμνιοστάσια και λοιπούς χώρους που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι συλληφθέντες, κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκαν οι παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζωοκλοπής.

Τα ανευρεθέντα οχήματα, εξερευνήθηκαν λεπτομερώς από τα αρμόδια γραφεία εγκληματολογικών ερευνών και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ πλήθος πειστηρίων απεστάλησαν για εργαστηριακές εξετάσεις.

Τέλος μέρος των αφαιρεθέντων ζώων βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.

 

ert.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια