Ψέκασμα με χαλκό θέλουν οι ελιές για την αντιμετώπιση κυκλοκόνιου & άλλων ασθενειών

Οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών ευνοούν τη δραστηριότητα του παθογόνου κυκλοκόνιου στις ελιές, σύμφωνα με το Περ/κο Κέντρο Προ...Οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών ευνοούν τη δραστηριότητα του παθογόνου κυκλοκόνιου στις ελιές, σύμφωνα με το Περ/κο Κέντρο Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτουγειονομικού Ελέγχου Βόλου και γι’ αυτό συστήνεται το αραίωμα του φυλλώματος στα πυκνά δένδρα για την δημιουργία συνθηκών καλού αερισμού και φωτισμού και ο φθινοπωρινός ψεκασμός με χαλκούχα και άλλα εγκεκριμένα για την καλλιέργεια φυτοπροστατευτικά σκευάσματα και επανάληψη μετά από βροχή. 

Για την κερκόσπορα, η ασθένεια προσβάλει άωρους και ώριμους καρπούς, καθώς και φύλλα. Οι προσβολές (καστανές ελαφρά βυθισμένες κηλίδες ακανόνιστου σχήματος στους πράσινους και ώριμους καρπούς) εμφανίζονται και εξελίσσονται την εποχή του φθινοπώρου. 

Οι ψεκασμοί με χαλκούχα σκευάσματα, οι οποίοι διενεργούνται για την καταπολέμηση του κυκλοκόνιου, καταπολεμούν και αυτή την ασθένεια. Ανάλογες συμβουλές δίνονται και για τις ασθένειες γλοιοσπόριο και καρκίνωση. 

Να σημειωθεί ότι οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται για τις γεωργικές προειδοποιήσεις της ελιάς να το δηλώσουν με ηλεκτρονικό μήνυμα στην Υπηρεσία στην ηλεκτρονική διεύθυνση email:pkpfpfevolou@minagric.gr

 

Αγροτικά εφόδια
Από τον Γιώργο Ρούστα

Roustas@eleftheria.gr

eleftheria.gr

 

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

 

Σχόλια