Ρύθμιση: Πτυχιούχοι Κολλεγίων θα εγγράφονται στο ΤΕΕ & το Οικονομικό Επιμελητήριο

Ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με αυτά των πτυχιούχων των ελληνικών Πανεπιστημίων θα έχουν οι πτυχιούχοι Κολλεγίων   Με τροπολογία που ψηφίσ...Ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με αυτά των πτυχιούχων των ελληνικών Πανεπιστημίων θα έχουν οι πτυχιούχοι Κολλεγίων
 
Με τροπολογία που ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, σήμερα στη Βουλή, υποχρεώνει,υπό προϋποθέσεις:

Α. Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος να εγγράφει αποφοίτους Κολλεγίων, προκειμένου να ασκούν το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα Μηχανικού.

Β. Στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος να εγγράφει αποφοίτους Κολλεγίων για να ασκούν το επάγγελμα του Οικονομολόγου και του Λογιστή Φοροτεχνικού.

Τα δικαιώματα άσκησης των παραπάνω επαγγελμάτων θα είναι τα ίδια με αυτά των πτυχιούχων των δημοσίων ελληνικών Πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας με τις ρυθμίσεις αυτές η ελληνική πολιτεία συμμορφώνεται με τις παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία διαπίστωσε πλημμελή ενσωμάτωση διατάξεων της οδηγίες 2005/36/ΕΚ.

Επιπλέον με τη ρύθμιση οι αρμοδιότητες της αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων που είχε περιέλθει στις επαγγελματικές οργανώσεις επάνέρχονται στο υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα προβλέπονται ειδικές προθεσμίες για την εγγραφή των κατόχων αποφάσεων αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων ή επαγγελματικής ισοδυναμίας στους επαγγελματικούς φορείς, για την αποφυγή καθυστερήσεων στις σχετικές διαδικασίες .

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

 

 

 

 

 

esos.gr

 

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια