Συντεχνίες : Έπεσαν στον λάκκο που οι ίδιοι έσκαψαν…..

Θα περίμενε κανείς ότι η κα Κεραμέως με την ίδια ευαισθησία και ταχύτητα που τακτοποίησε εν μια νυχτί τους αποφοίτους των Κολλεγίων , να έ...


Θα περίμενε κανείς ότι η κα Κεραμέως με την ίδια ευαισθησία και ταχύτητα που τακτοποίησε εν μια νυχτί τους αποφοίτους των Κολλεγίων , να έκανε το αυτονόητο συμπεριλαμβάνοντας και τους αποφοίτους των ΤΕΙ στην συγκεκριμένη ρύθμιση.

Προφανώς όμως η εκχώρηση της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια (κολλέγια) ήταν προσχεδιασμένη αρχικά από τον κ. Γαβρόγλου και η κα Κεραμέως απλώς την ολοκλήρωσε.

Υπενθυμίζουμε ότι :

1. Εκκρεμούν οι διαδικασίες αντιστοίχισης των πτυχίων ΤΕΙ με τα Νέα Πανεπιστήμια Γαβρόγλου
2. Εκκρεμούν επαγγελματικά δικαιώματα για Τμήματα ΤΕΙ που έχουν Πτυχιούχους και τα οποία καταργήθηκαν και οι απόφοιτοι δεν μπορούν να ασκήσουν καμία επαγγελματική δραστηριότητα.
3. Εκκρεμεί η επιμελητηριακή Εκπροσώπηση των Πτυχιούχων Μηχανικών και Γεωτεχνικών των Τ.Ε.Ι.

Και ενώ όλα αυτά εκκρεμούν η Κα Κεραμέως τακτοποιεί με διαδικασία < αλά καρτ > τους αποφοίτους των Κολλεγίων τους δίνει απλόχερα επαγγελματικά δικαιώματα και επιμελητηριακή εκπροσώπηση και αφήνει 400.000 αποφοίτους των Τ.Ε.Ι. και τις οικογένειες τους στον αέρα.

Τι έγιναν οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης της Ν.Δ. περί Τεχνολογικών Πανεπιστημίων ;

Άραγε οι Συντεχνίες τι θα πράξουν ;

Θα εγγράψουν αποφοίτους Κολλεγίων 3 ετών κύκλων σπουδών και δε θα εγγράψουν στα μητρώα τους αποφοίτους Τ.Ε.Ι. 4 ετους φοίτησης;

Καλούνται τα επιμελητήρια που απαξίωναν τα Τ.Ε.Ι. και τους αποφοίτους να τακτοποιήσουν την αδικία που συντελείται .

Διότι εάν είχαν προχωρήσει στην ένταξη των αποφοίτων Τ.Ε.Ι. στα επιμελητήρια τους δεν θα φτάναμε στο σημερινό αδιέξοδο και θα υπήρχε επαγγελματική και ακαδημαϊκή ισορροπία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση συλήβδην.

Οι συντεχνίες με την στάση τους έδωσαν τη δυνατότητα να βρουν πρόσφορο έδαφος τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια- κολλέγια και να εισβάλουν στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εκμεταλλευόμενα την διάλυση της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης

Με λίγα λόγια έπεσαν στον λάκκο που οι ίδιοι έσκαψαν….. 

 

zougla.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια