Έβρος: Πλημμυρισμένα 65.000 στρέμματα αγροτικής γης

Πάνω από 15.000 στρέμματα με χειμερινά σιτηρά, 10.000 στρέμματα μηδικής και 150 στρέμματα με κηπευτικά έχουν καταστραφεί από τις πλημμύρες π...


Πάνω από 15.000 στρέμματα με χειμερινά σιτηρά, 10.000 στρέμματα μηδικής και 150 στρέμματα με κηπευτικά έχουν καταστραφεί από τις πλημμύρες που έπληξαν τον Έβρο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των συνεργείων του ΕΛΓΑ, που  μεταβαίνουν σε διάφορα σημεία του νομού, όπου αναφέρονται ζημιές.

Συνολικά, οι καλλιεργημένες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις που έχουν πλημμυρίσει στον νομό, φτάνουν τις 65.000 στρέμματα. Αναφορές για ζημιές έχει λάβει ο Οργανισμός και για αποθηκευμένα προϊόντα, ενώ απώλειες καταγράφονται και σε κυψέλες στην περιοχή Φερών. 
 
Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο προϊστάμενος εκτιμήσεων και αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Πανταζής, περίπου 230 κυψέλες μελισσοκόμων της συγκεκριμένης περιοχής έχουν καταστραφεί, ενώ υπήρξε και δήλωση απώλειας 40 αιγοειδών στην περιοχή του Πόρου. 
«Από την πρώτη εικόνα που σχηματίσαμε, εκτιμούμε ότι τα σοβαρότερα προβλήματα διαπιστώνονται στις περιοχές Φερών και Πόρου, στο Μικρό Δέρειο, στον κάμπο Φυλακτού-Τυχερού, σε Μάνδρα, Λάβαρα και Αμόριο, αλλά και κατά μήκος του Ερυθροπόταμου στον δήμο Διδυμοτείχου. Όσον αφορά τον δήμο Ορεστιάδας, οι περιοχές Χειμωνίου και Θουρίου έχουν πολλές πλημμυρισμένες εκτάσεις, ενώ σε 1.500 στρέμματα υπολογίζονται οι κατακλυσμένες από νερά εκτάσεις στην περιοχή “Μαύρου Δάσους” του Ορμενίου.

Ο κ. Πανταζής κάλεσε τους πληγέντες παραγωγούς να δηλώνουν  τις ζημιές τους, καθώς έχει ανοίξει η διαδικασία των αναγγελιών, και διαβεβαίωσε ότι «μόλις αποτραβηχτούν τα νερά από τα χωράφια, ο ΕΛΓΑ θα προβεί άμεσα σε εκτιμήσεις».

ert.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια