Παρουσιάστηκαν τα προβλήματα των αγροτών της Κρήτης

Τα θέματα του πρωτογενή τομέα της Κρήτης έθεσε σήμερα, Πέμπτη, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Μανόλης Χνάρης, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με...


Τα θέματα του πρωτογενή τομέα της Κρήτης έθεσε σήμερα, Πέμπτη, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Μανόλης Χνάρης, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με το νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό.

Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε με την συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, συμμετείχαν όλοι οι Αντιπεριφερειάρχες Πρωτογενή Τομέα της χώρας, στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης γνωριμίας και καταγραφής των θεμάτων που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα.

Ο κ. Χνάρης αναφερόμενος στα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Κρήτης, έκανε λόγο για την αναγκαιότητα υλοποίησης του προγράμματος αναμπέλωσης, την επίσπευση των διαδικασιών για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, την αύξηση υπερδέσμευσης για την ένταξη των επιλαχόντων στα Σχέδια Βελτίωσης, καθώς και τη συμμετοχή των Περιφερειών στη διαβούλευση για τη νέα ΚΑΠ. Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης στους μελισσοκόμους, την διευθέτηση των εκκρεμοτήτων προς τους κτηνοτρόφους, τους παραγωγούς κηπευτικών και πατάτας, που έχουν πληγεί λόγω του covid-19.

Η τηλεδιάσκεψη έκλεισε με την δέσμευση του Υπουργού για συνεχή επικοινωνία με τους Αντιπεριφερειάρχες του Πρωτογενή Τομέα κάθε μήνα, με στόχο μια ουσιαστική συνεργασία μεταξύ Υπουργείου και Περιφερειών για την επίλυση των προβλημάτων των Παραγωγών.

ert.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια