Τρίκαλα: Πλημμύρες λόγω υπερχείλισης του Πηνειού

Πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή της Φαρκαδόνας και του Κεραμιδίου στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, λόγω της υπερχείλισης του Πηνειού πο...


Πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή της Φαρκαδόνας και του Κεραμιδίου στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, λόγω της υπερχείλισης του Πηνειού ποταμού και του Ενιππέα, προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις.

«Εκεί στρέφουμε την προσοχή μας πλέον, αφού είναι γνωστό ότι η περιοχή της Φαρκαδόνας αποτελεί, δυστυχώς, ζώνη ανάσχεσης του Πηνειού«, δήλωσε στην ΕΡΤ ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης, χωρίς μέχρι στιγμής να μπορεί να γίνει εκτίμηση για τον αριθμό των στρεμμάτων που έχουν πλημμυρίσει.

Η συνεχής βροχόπτωση σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους, προκάλεσαν, επίσης, σοβαρά προβλήματα τόσο στην ηλεκτροδότηση ορεινών οικισμών και Τοπικών Κοινοτήτων, όσο και στο οδικό δίκτυο με καταπτώσεις βράχων και πτώσεις δένδρων. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, η κατάσταση στα ορεινά της Πύλης και της Καλαμπάκας αντιμετωπίζεται, αφού το τελευταίο 24ωρο επιχείρησαν 24 συνολικά μηχανήματα βαρέως τύπου, όπως και συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αποκαθιστώντας τις βλάβες στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Προληπτικά πάντως, λόγω του όγκου του νερού του Πηνειού ποταμού, απαγορεύθηκε από σήμερα η κίνηση των οχημάτων στην παλιά γέφυρα του Διαλεχτού στον Δήμο Τρικκαίων και στην γέφυρα Κλοκωτού Τρικάλων-Μαραθέας Καρδίτσας, στον Δήμο Φαρκαδόνας.

Να σημειωθεί, τέλος πως τεχνικές παρεμβάσεις, λόγω ζημιών που προκλήθηκαν, εκτελούνται ήδη σε σημεία ή τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου, όπως στη θέση Τρία Ποτάμια και στο Χαλίκι Ασπροποτάμου, στην Αθαμανία Πύλης και σε περιοχές, όπως στο Παλαιόχωρι, στην Αγία Παρασκευή, στο Ροπωτό και στο Καλονέρι.

ert.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια