Χανιά: Επίσπευση διαδικασιών για το φράγμα του Ταυρωνίτη ζητά ο δήμαρχος Πλατανιά

Την επίσπευση ολοκλήρωσης των μελετών κατασκευής του σύνθετου Φράγματος Ταυρωνίτη, ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών...


Την επίσπευση ολοκλήρωσης των μελετών κατασκευής του σύνθετου Φράγματος Ταυρωνίτη, ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης.

Ο Δήμαρχος στην επιστολή του, αναφέρεται στην απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τον Αύγουστο του 2019, ότι το συγκεκριμένο φράγμα εντάχθηκε στα έργα πρώτης προτεραιότητας και εθνικής σημασίας. 

Μεταξύ άλλων ο κ. Μαλανδράκης επισημαίνει: «Κατά τα προηγούμενα έτη, μετά από πολλές προσπάθειες και παλινωδίες, η Περιφέρεια Κρήτης με την Αντιπεριφέρεια Χανίων ωρίμασαν φάκελο του παραπάνω έργου, προκειμένου το σύνθετο φράγμα Ταυρωνίτη και τα συνοδά έργα (αγωγοί μεταφοράς νερού, αντλιοστάσια κλπ) να μπουν σε διαδικασία υλοποίησης.


Όπως έχουμε ενημερωθεί έχουν διαβιβασθεί στην αρμόδια Γενική Διεύθυνση Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου, οι μελέτες που είχαν συνταχθεί μετά από προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Κρήτης και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.


Με δεδομένο ότι το σύνθετο Φράγμα Ταυρωνίτη χωροθετείται στη Διοικητική Περιφέρεια του Δήμου μας, όπου κυρίως θα καλύψει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργούμενων παραγωγικών εκτάσεων, παρακαλούμε όπως επιμεληθείτε και προσωπικά για την ενεργοποίηση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών, προκειμένου ένα στρατηγικής σημασίας για τον αγροτικό τομέα έργο να δρομολογηθεί σε τροχιά υλοποίησης”.

ert.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια