Γεωθερμία και Τηλεθερμάνσεις στην Αλεξανδρούπολη

Ως το μοναδικό γεωθερμικό Πεδίο στην Ελλάδα, με δικαίωμα να εκμεταλλεύεται θερμοκρασίες 30 – 99°C χαρακτηρίστηκε, με δημοσίευση στην Εφημερί...


Ως το μοναδικό γεωθερμικό Πεδίο στην Ελλάδα, με δικαίωμα να εκμεταλλεύεται θερμοκρασίες 30 – 99°C χαρακτηρίστηκε, με δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το Γεωθερμικό Πεδίο του οικισμού Αρίστηνου του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η απόφαση αυτή προήλθε μετά από αίτημα που υπέβαλε στο ΥΠΕΝ ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, αξιοποιώντας το δικαίωμα που έδινε ο νόμος από τον Μάρτιο του 2019.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης κατέθεσε πλήρως επιστημονικά τεκμηριωμένο φάκελο που αφορά την γεώτρηση που κατασκευάστηκε το 2018-2019 αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα του Γεωθερμικού Πεδίου του Αρίστηνου Αλεξανδρούπολης.

Ο νόμος τροποποιήθηκε μετά από το αίτημα του Δήμου τον Μάρτιο του 2019 και την εισήγηση της Βουλευτού Εβρου (ΣΥΡΙΖΑ) Αν. Γκαρά. Με αυτήν την απόφαση ο Δήμος μπορεί να αξιοποιήσει μεγαλύτερα ποσά ενέργειας προς όφελος των δημοτών, αυξάνοντας την απόδοση του έργου που κατασκευάζεται, με το ίδιο λειτουργικό κόστος και την προοπτική επέκτασης της Τηλεθέρμανσης που ήδη μελετάται από την Αντιδημαρχία Ενέργειας, Φυσικών Πόρων και Τραϊανούπολης.

Να σημειωθεί ότι οι 99 βαθμοί ισχύουν μόνο για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης καθώς ήδη υπάρχουν μισθωμένα γεωθερμικά πεδία και όχι για όσους θα μισθώσουν από εδώ και στο εξής όπου εξακολουθεί να παραμένει το όριο των 90 βαθμών.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 6,5 εκ ευρώ που είναι σε εξέλιξη και αφορά αστική και αγροτική τηλεθέρμανση ,ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια