Δηλώσεις ζημίας ΕΛΓΑ για τα βιομηχανικά αχλάδια στον Δήμο Τυρνάβου έως τις 29/06/2021

Τη δυνατότητα υποβολής δηλώσεων ζημίας στην καλλιέργεια βιομηχανικών αχλαδιών που δεν ήταν σε βλαστικό στάδιο καλυπτόμενα ασφαλιστικά, στις ...


Τη δυνατότητα υποβολής δηλώσεων ζημίας στην καλλιέργεια βιομηχανικών αχλαδιών που δεν ήταν σε βλαστικό στάδιο καλυπτόμενα ασφαλιστικά, στις Τ.Κ. Δένδρων, Τυρνάβου, Αργυροπουλίου, Αμπελώνα και Δελερίων του Δήμου Τυρνάβου έχουν οι παραγωγοί, μετά την απόφαση του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ, που αναφέρει πως «λόγω των εκτεταμένων ζημιών από το αίτιο του παγετού που σημειώθηκαν την περίοδο Φεβρουαρίου - Απριλίου 2021, σε δενδρώδεις καλλιέργειες που ήταν σε βλαστικό στάδιο μη καλυπτόμενο ασφαλιστικά (προανθικό), οι παραγωγοί μπορούν να υποβάλουν σχετικές δηλώσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Τυρνάβου «η περίοδος υποβολής δηλώσεων ζημιάς θα είναι από 14/06/2021 έως 29/06/2021 και με καταβολή τελών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. Λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού. Τηλέφωνα Ανταποκριτών για ραντεβού:

  • Τ.Κ. Αμπελώνα: Κωτούλας Ιωάννης, τηλ. 2492-350.700.
  • Τ.Κ. Αργυροπουλίου: Χατζηματός Θεόδωρος, τηλ. 2492-350.127.
  • Τ.Κ. Δένδρων: Νασίκα Αικατερίνη, τηλ. 2492-350.159.
  • Τ.Κ. Δελέρίων: Γιουβρή Θεοδώρα, τηλ. 2492-350.157.
  • Τ.Κ. Τυρνάβου: Γκαλογιάννη Βάσω, τηλ. 2492-350.130.
Παραγωγοί που εκ παραδρομής είχαν δηλώσει ζημιά σε αγροτεμάχια που δεν καλύπτονταν ασφαλιστικά σε προηγούμενες αναγγελίες δεν θα προχωρήσουν σε εκ νέου καταβολή τελών, αλλά είναι υποχρεωμένοι να προβούν σε νέα δήλωση ζημίας. 

Σε περίπτωση που σημειωθεί στις ανωτέρω καλλιέργειες ζημία από καλυπτόμενο ασφαλιστικά αίτιο, οι παραγωγοί οφείλουν σε εκ νέου υποβολή δήλωση ζημιίας της καλλιέργειας (σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής για την καταβολή τελών εκτίμησης).


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια