Σωκράτης Φάμελλος : «Το ΣτΕ λύνει τον Γόρδιο δεσμό για το φράγμα Μεσοχώρας και τον Αχελώο

Επαφές με αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Λάρισας και αγρότες είχε κατά την (08/06/2021) επίσκεψη ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργεια...


 

Ο κ. Φάμελλος συναντήθηκε αρχικά με τον διοικητή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Παππά καθώς και τη Δ/ντρια Δασικών Υπηρεσιών με τους οποίους συζήτησαν θέματα όπως οι δασικοί χάρτες και την αναγκαιότητά τους για την επιβίωση του αγροτικού κόσμου, η πρόοδος των δασικών χαρτών και η στήριξη της Υπηρεσίας με προσωπικό.

Αναλόγου περιεχομένου ήταν και οι συναντήσεις με τους Δημάρχους Λαρισαίων κι Αγιάς κ.κ. Απόστολο Καλογιάννη και Αντώνη Γκουντάρα ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εκπροσώπους αγροτών για θέματα που τους απασχολούν .

Η επίσκεψη του κ. Φάμελλου είναι η πρώτη μετά την παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος για την Πράσινη Επανάσταση. “Είναι μια πρόταση ριζικής μεταρρύθμισης που την έχει ανάγκη η χώρα καθώς η κρίση κλίματος και οικοσυστημάτων ασθενούν τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και αποτελούν αίτιο νέων ανισοτήτων” δήλωσε ο κ. Φάμελλος.

 

 

Αναφερόμενος στο φράγμα της Μεσοχώρας και τη μερική εκτροπή του Αχελώου ο κ. Φάμελλος επικαλέστηκε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε, σηματοδοτεί νέες εξελίξεις και λύνει τον Γόρδιο δεσμό του έργου και παρέθεσε την περίληψη της απόφασης.


«Πρόκειται για την απόρριψη της αίτησης ακύρωσης των αποφάσεων της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων, με τις οποίες εγκρίθηκαν οι Αναθεωρήσεις των Σχεδίων Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας και των αντίστοιχων ΣΜΠΕ.
Εναντίον των Αναθεωρήσεων είχαν προσφύγει:


o Η Περιφέρεια Θεσσαλίας
o Η ΠΕΔ Θεσσαλίας
o Η Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών


Το ΣτΕ μπήκε στην ουσία της υπόθεσης (και στο περιεχόμενο του ΣΔΛΑΠ) και ανέτρεψε όλα τα επιχειρήματα των προσφυγών».

ertnews.gr

 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια