Ψαράδες καθάρισαν τον Πηνειό ποταμό (εικόνες)

Πλαστικά μπουκάλια, κενά συσκευασιών φυτοφαρμάκων, σακούλες πλαστικές και λιπασμάτων, φελιζ;oλ, ήταν μεταξύ των σκουπιδιών που μεταφέροντ... 

Πολλά από αυτά φρόντισαν να μαζέψουν σήμερα οι ερασιτέχνες ψαράδες του Κάτω Ολύμπου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. 

Στη δράση των ψαράδων πήραν μέρος και παιδιά που έγιναν μάρτυρες της τεράστιας ρύπανσης που τυγχάνει ο Πηνειός ποταμός εδώ και πολλά χρόνια. Συμμετοχή στη δράση είχε και φέτος ο Δήμος Τεμπών που ζήτησε απ΄ολους να προστατέψουν το ποτάμι που αποτελεί πηγή ζωής και είναι άρρηκτα δεμένο με την Θεσσαλική ιστορία. 

Όπως τόνισαν στην ΕΡΤ ο πρόεδος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλλιέων Κ. Ολύμπου, Γιώργος Κοκκώνης, ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής, η δράση των ψαράδων είχε ως σκοπό να καθαριστεί το ποτάμι, αλλά κυρίως να ευαισθητοποιηθούν μικροί και μεγάλοι, ώστε να σταματήσει να ρυπαίνεται το ποτάμι και το περιβάλλον. 

Παράλληλα έγινε έκκληση για άλλη μια φορά στις αρμόδιες υπηρεσίες να αυξήσουν τους ελέγχους και όσοι εντοπίζονται να ρυπαίνουν το περιβάλλον να τιμωρούνται αυστηρά.

ertnews.gr

 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια