Πρόβλεψη της συγκομιδής δια κινητού τηλεφώνου....

Μία εφαρμογή, μέσω της οποίας οι παραγωγοί στην Αυστρία μπορούν να προβλέψουν τα αποτελέσματα της παραγωγής τους, δημιούργησε μία αυστριακή ...


Μία εφαρμογή, μέσω της οποίας οι παραγωγοί στην Αυστρία μπορούν να προβλέψουν τα αποτελέσματα της παραγωγής τους, δημιούργησε μία αυστριακή εταιρεία τεχνολογίας.

Η εφαρμογή Pixofarm υπολογίζει, με βάση τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από καλλιεργητές στον οπωρώνα, πόσα φρούτα υπάρχουν και σε ποιο μέγεθος θα μεγαλώσουν.

Η εφαρμογή είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο για μήλα, αλλά αναπτύσσεται και η πρόβλεψη συγκομιδής για αχλάδια και εσπεριδοειδή.
Λειτουργία εφαρμογής

Όπως εξηγούν οι υπεύθυνοι της εταιρείας για τη χρήση της εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί να χωρίσει τον οπωρώνα σε τμήματα και να εισαγάγει δεδομένα σχετικά με την ποικιλία, την περιοχή, τον αριθμό των δέντρων και την ημερομηνία πλήρους άνθισης ανά τμήμα. Η εφαρμογή υπολογίζει τον όγκο του δέντρου και πόσα φρούτα βρίσκονται σε αυτό με βάση τα φρούτα που είναι ορατά μπροστά από την κάμερα.

Στη συνέχεια, ο χρήστης μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες μεμονωμένων φρούτων. Η εφαρμογή μετρά τη διάμετρο και υπολογίζει το μέγεθος στο οποίο θα αναπτυχθούν αυτά τα φρούτα.


Τέλος, σε μια επισκόπηση, ο χρήστης μπορεί να διαβάσει ποιος είναι ο αριθμός των φρούτων ανά δέντρο και ανά εκτάριο, ποια είναι η μέση διάμετρος, η περιγραφή της ταξινόμησης μεγέθους και η αναμενόμενη παραγωγή.

gargalianoionline.gr


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια