Επεμβάσεις για το ωίδιο στα αμπέλια

Προσοχή εφιστούν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Φυτοπροστασίας Βόλου στους αμπελοπαραγωγούς, καθώς τα φυτά εισέρχονται στο ευαίσθητο ...


Προσοχή εφιστούν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Φυτοπροστασίας Βόλου στους αμπελοπαραγωγούς, καθώς τα φυτά εισέρχονται στο ευαίσθητο στάδιο της άνθισης και εχθροί όπως το ωίδιο, η ευδεμίδα και τα τζιτζικάκια αφθονούν.

  • ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟΣ: Οι προσβολές από τον μύκητα σε αυτό το βλαστικό στάδιο μπορεί να αποβούν καταστρεπτικές για την παραγωγή. Συνιστάται η εφαρμογή ενός προληπτικού ψεκασμού με ένα κατάλληλο και εγκεκριμένο μυκητοκτόνο: 1) στις περιοχές που η ασθένεια εμφανίζεται συχνά, 2) στις ευαίσθητες ποικιλίες και 3) όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τις μολύνσεις (βροχερός και υγρός καιρός).
  • ΩΙΔΙΟ: Οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για την εξάπλωση της ασθένειας και η καλλιέργεια βρίσκεται σε βλαστικό στάδιο ευαίσθητο προσβολής. Συστήνεται η συνέχιση της προστασίας της καλλιέργειας από τον μύκητα, με έμφαση στις περιοχές όπου η ασθένεια ενδημεί, καθώς και στις ευαίσθητες ποικιλίες.
  • ΕΥΔΕΜΙΔΑ: Σε ορισμένες περιοχές του Τυρνάβου οι συλλήψεις ακμαίων του εντόμου είναι ακόμη σχετικά υψηλές. Όμως, η γενικότερη εικόνα από το δίκτυο των φερομονικών παγίδων στην ευρύτερη περιοχή δείχνει καθαρά πτωτική τάση των συλλήψεων.

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια