Ζητούν στήριξη της σταφίδας

Το καυτό θέμα της στήριξης της ελληνικής σταφίδας, έθεσαν με ερώτηση που κατέθεσε προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόσο ο ...


Το καυτό θέμα της στήριξης της ελληνικής σταφίδας, έθεσαν με ερώτηση που κατέθεσε προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόσο ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βαρδάκης όσο και ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, που ζητούν να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης και πρωτοβουλίες προώθησης της.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «εδώ και πάρα πολύ καιρό, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αλλά και με παραγωγούς, στην Κρήτη παραμένουν αδιάθετες μεγάλες ποσότητες σταφίδας, περίπου 750 τόνοι στις εγκαταστάσεις των μεταποιητών αλλά και στις αποθήκες των παραγωγών.

Οι εκπρόσωποι των παραγωγών εκφράζουν την αγωνία τους τόσο για την διάθεση της σταφίδας αλλά και για την πληρωμή των παραγωγών, οι οποίοι έχουν περιέλθει σε απόγνωση, αφού η ελληνική σταφίδα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις εισαγωγές από τρίτες χώρες, που είναι και φθηνότερο προϊόν αλλά και υποδεέστερο ποιοτικά.

Η υψηλή διατροφική αξία της ελληνικής σταφίδας έχει αναγνωριστεί διεθνώς, με αποτέλεσμα να θεωρείται σήμερα μία από τις πιο σημαντικές υπερτροφές που δεν πρέπει να λείπει από μια ισορροπημένη διατροφή. Παρά την υγειονομική κρίση και τις αλυσιδωτές επιπτώσεις της σε όλους τους τομείς της οικονομίας, η σταφίδα δεν εντάχθηκε στους πληττόμενους ΚΑΔ, με συνέπεια οι παραγωγοί να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Στο πλαίσιο αυτό ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί, αν προτίθενται και με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα να λάβουν μέτρα στήριξης της Ελληνικής Σταφίδας, ώστε να στηριχθεί το εγχώριο και ποιοτικό αυτό προϊόν. Επίσης σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν προκειμένου να ενταχθεί ο κλάδος στους πληττόμενους και τι πρωτοβουλίες θα αναλάβουν για την προώθηση της Ελληνικής σταφίδας ώστε να αποφευχθεί ο ορατός κίνδυνος μη απορρόφησης των μεγάλων συσσωρευμένων ποσοτήτων».

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια