Να παραμείνει ο «λευκός θησαυρός της Ελλάδας» το Βαμβάκι...

Συνάντηση με το νεοεκλεγέν ΔΣ της Διεπαγγελματικής Βάμβακος είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στη συνάντηση παρίστατο η γενι...


Συνάντηση με το νεοεκλεγέν ΔΣ της Διεπαγγελματικής Βάμβακος είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.Στη συνάντηση παρίστατο η γενική γραμματέας του ΥΠΑΑΤ κ. Χριστιάνα Καλογήρου ενώ από το ΔΣ ήταν παρόντες ο πρόεδρος Ευθύμιος Φωτεινός, ο αντιπρόεδρος Αντώνιος Σιάρκο, ο γενικός γραμματέας Νίκος Κουρκούτας και ο Δημήτρης Πολύχρονος, μέλος. 

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος αριθμεί 46.000 μέλη και η εκπροσώπηση σε αυτήν συνολικά του κλάδου, με παραγωγούς, εκκοκκιστές και κλωστοϋφαντουργούς την καθιστούν σύμβουλο και συνεργάτη του ΥΠΑΑΤ.

Ο κ. Λιβανός σημείωσε ότι το βαμβάκι αποτελεί ισχυρό, παραδοσιακό κλάδο της εθνικής μας οικονομίας ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί «λευκός θησαυρός της Ελλάδας».

Κοινός στόχος του ΥΠΑΑΤ και της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος είναι να κατακτήσει το ελληνικό βαμβάκι και η ελληνική κλωστοϋφαντουργία τη θέση που τους αξίζει στη διεθνή αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι το 95% του παραγόμενου προϊόντος εξάγεται, επιβεβαιώνοντας ότι το βαμβάκι είναι εξαγωγικό, εθνικό προϊόν.

 in.gr

 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια