Οι καλλιέργειες σε περιοχές της Θεσσαλίας στο «κόκκινο» από την λειψυδρία

Σημαντικά αρδευτικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αγρότες στα καταληκτικά σημεία του δικτύου στον Δήμο Παλαμά, παρά τη μεγάλη αύξηση (από την...


Σημαντικά αρδευτικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αγρότες στα καταληκτικά σημεία του δικτύου στον Δήμο Παλαμά, παρά τη μεγάλη αύξηση (από την προηγούμενη Παρασκευή 9.7.2021), της καθημερινής παροχής νερού από τη Λίμνη Πλαστήρα στο ανώτατο όριο των 1,9 εκατ. κ.μ..

Βέβαια, στη μεγαλύτερη έκτασή τους τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν αντιμετωπιστεί σε ότι αφορά Ιτέα, Μάρκο, Γοργοβίτες, όμως τα «Καλυβάκια», τα «Βαζούρια» και οι γύρω περιοχές (περίπου 4.000 στρέμματα) παραμένουν στο «κόκκινο».
Ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γ. Σακελλαρίου, δήλωσε πως γίνονται άμεσα ενέργειες για την επίλυση του σοβαρού ζητήματος και προς αυτήν την κατεύθυνση προτείνεται να επισκευαστεί και να λειτουργήσει ένα αντλιοστάσιο στα σύνορα Γοργοβιτών και Αγίων Θεοδώρων, που θα στείλει υδάτινες ποσότητες στον Λείψιμο ποταμό. Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, τόνισε ότι θα πραγματοποιηθεί άμεσα σύσκεψη μεταξύ των εμπλεκομένων Δήμων και τοπικών φορέων για να αποφασιστούν οι ενέργειες σε ότι αφορά την παρατεταμένη έλλειψη νερού στον Παλαμά.

Ο αντιπεριφερειάρχης είπε πως κατά πάσα πιθανότητα η Περιφερειακή Ενότητα θα προχωρήσει, σε συνεννόηση με τους Δήμους Παλαμά, Καρδίτσας και Σοφάδων, στη διακοπή της λειτουργίας αντλιοστασίων στον Άγιο Θεόδωρο και στο Καρποχώρι για ένα 24ωρο, προκειμένου να φτάσει νερό και στις περιοχές που δεν έχουν.Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια