Αποζημιώσεις «de minimis» ζητάει ο Κυριάκος Βελόπουλος για τους παραγωγούς Σιτηρών της Ελασσόνας

Την αποζημίωση παραγωγών σιτηρών της Ελασσόνας που επλήγησαν από έντονα καιρικά φαινόμενα με ενισχύσεις κατηγορίας «de minimis», θέτει με ερ...


Την αποζημίωση παραγωγών σιτηρών της Ελασσόνας που επλήγησαν από έντονα καιρικά φαινόμενα με ενισχύσεις κατηγορίας «de minimis», θέτει με ερώτησή του προς τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο βουλευτής Λάρισας και πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελοπουλος.
 

Η ερώτηση έχει ως εξής:


«Οι παραγωγοί σιτηρών του Δήμου Ελασσόνας ζητούν να αποζημιωθούν με ενισχύσεις κατηγορίας "de minimis", λόγω ζημιών που προκλήθηκαν στις καλλιέργειές τους από τον παγετό του περασμένου Φεβρουαρίου και του περασμένου Απριλίου. 

Όπως αναφέρουν, η καλλιέργεια των σιτηρών στον Δήμο Ελασσόνας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, τόσο από τους ως άνω παγετούς όσο και από τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, που παρατηρήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

Δηλώνουν, δε, πως βρίσκονται σε απόγνωση, δεδομένου ότι βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται για μία ακόμα χρονιά. Για τον λόγο αυτόν, κρίνουν επιτακτική την ανάγκη αποζημίωσής τους με ενισχύσεις κατηγορίας «de minimis».


Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:


Προτίθεστε να αναλάβετε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες, προκειμένου να αποζημιωθούν οι παραγωγοί σιτηρών του Δήμου Ελασσόνας με ενισχύσεις κατηγορίας «de minimis», είτε μέσω του «ΕΛΓΑ», είτε μέσω άλλου αρμόδιου φορέα;

eleftheria.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια