Βροχή αντί για χιόνι έπεσε για πρώτη φορά στην κορυφή της Γροιλανδίας...

Το πρωτοφανές φαινόμενο εντείνει τις ανησυχίες για την πορεία της κλιματικής αλλαγής. Είναι ένα ακόμα σημείο των καιρών: για πρώτη φορά από ...


Το πρωτοφανές φαινόμενο εντείνει τις ανησυχίες για την πορεία της κλιματικής αλλαγής. Είναι ένα ακόμα σημείο των καιρών: για πρώτη φορά από τότε που άρχισαν οι μετρήσεις, βροχή αντί για χιόνι έπεσε στο υψηλότερο σημείο της Γροιλανδίας, μια ανησυχητική εξέλιξη για τον μεγαλύτερο όγκο πάγου στο Βόρειο Ημισφαίριο καθώς το κλίμα αλλάζει.


Η πρωτοφανής βροχόπτωση, η οποία διήρκεσε αρκετές ημέρες και έλιωσε σημαντικό όγκο πάγου, καταγράφηκε το Σάββατο στον Σταθμό Κορυφής της Γροιλανδίας, μια ερευνητική εγκατάσταση σε υψόμετρο 3.200 μέτρων την οποία διαχειρίζεται από το 1989 το αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών.

Ήταν επίσης η τρίτη φορά εδώ και μια δεκαετία που καταγράφηκαν στον σταθμό θερμοκρασίες πάνω από το μηδέν, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Δεδομένων Χιονιού και Πάγου. 
Ο Σταθμός Κορυφής βρίσκεται στην καρδιά της Γροιλανδίας σε υψόμετρο 3.200 μέτρων (Jay Lemery / Twitter)

Σε διάστημα τριών ημερών, προσθέτει η ανακοίνωση, περίπου 7 δισεκατομμύρια τόνοι βροχής έπεσαν στο απέραντο κάλυμμα πάγου της Γροιλανδίας.

 πηγή: larissanet.gr

Σχόλια