Ερώτηση Κυριάκου Βελόπουλου για τις ζημιές από παγετούς της περασμένης άνοιξης

Τις κυβερνητικές προθέσεις για την οικονομική ενίσχυση των φρουτοπαραγωγών του Δήμου Τεμπών εξαιτίας της ελαττωμένης σοδειάς τους μετά τα πλ...


Τις κυβερνητικές προθέσεις για την οικονομική ενίσχυση των φρουτοπαραγωγών του Δήμου Τεμπών εξαιτίας της ελαττωμένης σοδειάς τους μετά τα πλήγματα που δέχθηκαν από τους παγετούς της περασμένης άνοιξης, διερευνά με ερώτησή του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και βουλευτής Λάρισας Κυριάκος Βελόπουλος.


Όπως αναφέρει στην ερώτησή του: 
«Σύμφωνα με ενημέρωση από αγρότες του Δήμου Τεμπών και σύμφωνα με αναρτήσεις σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου, οι παραγωγοί βερίκοκου και ροδάκινου, του Δήμου Τεμπών, της Λάρισας επλήγησαν, εξαιτίας των συνεχιζόμενων παγετών της περασμένης άνοιξης. Το οικονομικό πλήγμα στους εν λόγω παραγωγούς ήδη είναι εμφανές, εξαιτίας της υπερβολικής μείωσης της φετινής σοδειάς σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Ομάδα φρουτοπαραγωγών του Μακρυχωρίου, του Δήμου Τεμπών, διά του Προέδρου της, δηλώνει ότι: 

«…προ ημερών ολοκληρώθηκε η συγκομιδή βερίκοκου και τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. Από τους περσινούς 2.000 τόνους, φέτος συγκομίζουμε μετά βίας 400… Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκομιδή ροδάκινων, στα οποία και εκεί οι προσδοκίες είναι χαμηλές… Αναμένεται μία μείωση της τάξης του 50%. Ουσιαστικά, από τους 2.500 τόνους (που συνήθως μαζεύονται) θα είμαστε ευτυχείς αν μαζέψουμε 1.000 τόνους».

πηγή:eleftheria.gr

Σχόλια