Μετρούν απώλειες οι παραγωγοί με καρύδια - αμύγδαλα λόγω καιρού

Μετρούν απώλειες σε καρύδια - αμύγδαλα στην Ελασσόνα, λόγω καιρού. Χαμηλές προσδοκίες στις τάξεις των παραγωγών αμυγδάλων και καρυδιών στην ...


Μετρούν απώλειες σε καρύδια - αμύγδαλα στην Ελασσόνα, λόγω καιρού. Χαμηλές προσδοκίες στις τάξεις των παραγωγών αμυγδάλων και καρυδιών στην επαρχία Ελασσόνας, ενόψει της συγκομιδής των προϊόντων, καθώς τα δέντρα χτυπήθηκαν τόσο από τον παγετό της άνοιξης, όσο και από την πρόσφατη χαλαζόπτωση, που συνοδεύτηκε και από ανεμοθύελλα.

Σύμφωνα με τον γεωπόνο της ΕΑΣ Ελασσόνας Στέλιο Νάνο «φέτος η παραγωγή στα καρύδια θα είναι μειωμένη έως και 70% και στα αμύγδαλα ως 80% και 90%. Η συγκομιδή στα αμύγδαλα ξεκίνησε (ποικιλίες φυρανιά-Τέξας) και αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα, ελλείψει προϊόντος. Ευτυχώς η ποιότητα της εναπομείνασας ποσότητας είναι καλή και οι πεποιθήσεις των παραγωγών για καλές τιμές είναι βάσιμες». 

Στις καρυδιές (ποικιλία τσάντλερ) η συγκομιδή θα ξεκινήσει τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου, ενώ ήδη ο Συνεταιρισμός έχει δεχθεί κρούσεις από ιδιώτες για την πώληση της σοδειάς.


πηγή:eleftheria.gr

Σχόλια