Ο καιρός της Κυριακής 10/10/21

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ για την Κυριακή, με αναφρές σε ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά ακόμη και χαλαζοπτώσει...


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ για την Κυριακή, με αναφρές σε ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά ακόμη και χαλαζοπτώσεις.

Αναφέρει:

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Κυριακή (10-10-2021) και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

1.Την Κυριακή (10-10-2021) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις μεσημβρινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες και βαθμιαία την Ήπειρο, τη δυτική Στερέα και τη δυτική Πελοπόννησο.

2. Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (11-10-2021) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εξακολουθήσουν στις προαναφερθείσες περιοχές, θα επεκταθούν στην κεντρική Στερεά και τη δυτική Θεσσαλία. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά και τα κεντρικά και μέχρι το απόγευμα και στη Μακεδονία.

3. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός στη χώρα θα παρουσιάσει και νέα επιδείνωση στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. 


Κυριακή 10-10-2021

Καιρός: Συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές με χαλάζι και τοπικές ανεμοθύελλες στο Ιόνιο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την Πελοπόννησο, τη δυτική-κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Άνεμοι: στο Ιόνιο Νοτιάδες 4-6 Μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο Βορειοανατολικοί 5-7, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο Ανατολικοί και Νοτιάδες 4-6 Μποφόρ.

Θερμοκρασίες: στα βόρεια ηπειρωτικά από 4 έως 19, στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 8 έως 24 και στις νησιωτικές περιοχές από 15 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη συννεφιά με βροχές, τις βραδινές ώρες ισχυρές με πιθανές καταιγίδες. Οι άνεμοι Ανατολικοί 4-6 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 14 έως 18 βαθμούς.

Στην Αττική συννεφιά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι από Ανατολικές διευθύνσεις 4-5 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 16 έως 23 βαθμούς.

Δευτέρα 11-10-2021

Κακοκαιρία με συννεφιά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες ισχυρότερες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Στερεά. Οι άνεμοι Νοτιάδες 4-6 Μποφόρ, από το βράδυ θα στραφούν σε Βοριάδες 3-5 Μποφόρ. Η μέγιστη θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα στους 18-21 βαθμούς, στη νότια τους 23-25, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 26-28 βαθμούς.

Τρίτη 12-10-2021

Βελτίωση με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, εξαίρεση με συννεφιά και τοπικές μέχρι το πρωί στη δυτική Ελλάδα και μέχρι το απόγευμα στη βορειοανατολική Ελλάδα. Οι άνεμοι Βορειοδυτικοί, στα πελάγη 4-6 Μποφόρ. Η μέγιστη θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα στους 17-19 βαθμούς, στην κεντρική και νότια τους 23-25, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 25-27 βαθμούς.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού, την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Σχόλια