Πρόκριμα για μόρια και στα Σχέδια Βελτίωσης ο φάκελος Νέου Αγρότη

Ένταξη κατά προτεραιότητα στα νέα Σχέδια Βελτίωσης και αυξημένη ένταση ενίσχυσης που μπορεί να φτάσει το 80% θα εξασφαλίσουν όσοι κάνουν φάκ...Ένταξη κατά προτεραιότητα στα νέα Σχέδια Βελτίωσης και αυξημένη ένταση ενίσχυσης που μπορεί να φτάσει το 80% θα εξασφαλίσουν όσοι κάνουν φάκελο ένταξης στην προκήρυξη των Νέων Αγροτών. 

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της μονάδας επενδύσεων της ΕΥΕ ΠΑΑ, Θύμιο Τσιατούρα, «οι επενδύσεις που θα προβλέψουν στο επιχειρηματικό τους σχέδιο οι Νέοι Αγρότες για να εξασφαλίσουν τα έξτρα μόρια (βαθμολογική πριμοδότηση όσων υποψηφίων δηλώσουν επενδύσεις σε νέο εξοπλισμό, κτίρια και κατασκευές από 10.000 ευρώ έως 17.500 ευρώ) θα είναι επιλέξιμες προς ενίσχυση στο υπομέτρο των Σχεδίων Βελτίωσης. 

Το γεγονός αυτό μπορεί να μεταφέρει την πρόσκληση των Σχεδίων, αρχές του Φεβρουαρίου, οπότε και θα έχουν πραγματοποιηθεί οι εντάξεις του πριμ πρώτης εγκατάστασης. Στα νέα Σχέδια Βελτίωσης σύμφωνα με τον κ. Τσιατούρα, θα ενταχθούν, επενδύσεις έως 130.000 ευρώ για φυτική παραγωγή και μελισσοκομία και 200.000 ευρώ για ζωική παραγωγή.

πηγή:eleftheria.gr

Σχόλια