Στο φουλ δουλεύουν μηχανές & προσωπικό στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου -Χαμόγελα για την ποιότητα των σταφυλιών

Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές και το προσωπικό του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου προκειμένου να παραλάβουν τις φετινές ποσότητες σταφ...


Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές και το προσωπικό του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου προκειμένου να παραλάβουν τις φετινές ποσότητες σταφυλιών που παραδίδουν οι αμπελοκαλλιεργητές της επαρχίας, καθώς η εισκόμιση έχει ολοκληρωθεί. Ο προβληματισμός που επικρατούσε αρχές καλοκαιριού, λόγω των επιπτώσεων των παγετών της άνοιξης, έδωσε τη θέση του στην ικανοποίηση για την ποιότητα των στέμφυλων και κατά επέκταση των φετινών κρασιών που θα παράξει ο Συνεταιρισμός.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου Χρήστο Τσιτσιρίγκο «φέτος μπορεί να έχουμε μία μικρή μείωση της παραγωγής, αλλά η ποιότητα των κρασιών θα μας ανταμείψει. Και εμείς με τη σειρά μας, τους παραγωγούς. Στις ποικιλίες που καλλιεργήθηκαν φέτος, κυριαρχεί το «Μοσχάτο» (το ένα τρίτο της συνολικής παραγωγής), ενώ καλλιεργήθηκαν και οι υπόλοιπες ποικιλίες, όπως Ροδίτης, Μακαμπέο, Ασύρτικο, Σεράχ, Μερλώ, uniblanc. 

Φέτος υπολογίζουμε να συγκεντρώσουμε 8,5 εκατομμύρια κιλά, έναντι 12 εκατομμυρίων πέρυσι. Το θετικό είναι ότι χάρη στο μεράκι, την εμπειρία και τις αυξημένες καλλιεργητικές φροντίδες των παραγωγών μας, η φετινή χρονιά ποιοτικά είναι πολύ καλή».

Ο κ. Τσιτσιρίγκος ταυτόχρονα στέλνει μήνυμα στην Πολιτεία, ζητώντας τη στήριξη των παραγωγών της επαρχίας. «Εμείς ως Συνεταιρισμός θα στηρίξουμε όσο μπορούμε τους παραγωγούς μας. Το ίδιο οφείλει να κάνει και η Πολιτεία. Υπενθυμίζω ότι υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες στην καταβολή των αποζημιώσεων από τους παγετούς και όπως όλα δείχνουν τα χρήματα θα καταβληθούν, τέλος του έτους, αρχές του ’22».

ΟΙ ΤΙΜΕΣ

Όσον αφορά τις τιμές της φετινής παραγωγής, αυτές έχουν ήδη ανακοινωθεί και με βάση την υψηλή ποιότητα αναμένεται να είναι οι καλύτερες των τελευταίων ετών. Όσοι παραγωγοί θέλουν, λαμβάνουν προκαταβολή, ενώ η εκκαθάριση θα γίνει λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, ίσως και νωρίτερα.
Ο κ. Τσιτσιρίγκος διαβεβαιώνει ότι «ο Συνεταιρισμός θα καλύψει τις ανάγκες των πελατών του, ενώ δεν θα συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα της απόσταξης κρίσης, καθώς οι τιμές δεν είναι ικανοποιητικές, δεν καλύπτουν καν το κόστος παραγωγής».

Τονίζει δε πως «το ευχάριστο για τον Συνεταιρισμό είναι ότι ολοένα και περισσότεροι μπαίνουν στο πελατολόγιό του, τα σημεία πώλησης συνεχώς αυξάνονται, το ίδιο και οι εξαγωγές. Τα κρασιά και το τσίπουρο του Συνεταιρισμού διατίθεται παντού, σε όλη τη χώρα, από σούπερ μάρκετ, κάβες μέχρι και καταστήματα εστίασης.

Στόχος της διοίκησης και φέτος τα προϊόντα του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού να κατακτήσουν πολλά βραβεία, όπως συνέβη και στο παρελθόν» καταλήγει ο Τυρναβίτης συνεταιριστής.

Ρεπορτάζ: Γ. Ρούστας

πηγή:eleftheria.gr

Σχόλια