Δυτική Ελλάδα - Κρίσιμη σύσκεψη για τη σταφίδα στην ΣΚΟΣ στην Πάτρα – Αγωνία για την τιμή

Στο πλευρό των παραγωγών η Π.Δ.Ε. Το θέμα της σταφίδας θα τεθεί επί τάπητος στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΣΚΟΣ, στην Π...
Στο πλευρό των παραγωγών η Π.Δ.Ε. Το θέμα της σταφίδας θα τεθεί επί τάπητος στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΣΚΟΣ, στην Πάτρα με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Συγκεκριμένα θα πάρουν μέρος οι εκπρόσωποι των εξαγωγικών φορέων, της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών, των παραγωγών, ενώ θα συμμετάσχει και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος. Επίσης έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι κορυφαίες εξαγωγικές εταιρίες που διατηρούν και συσκευαστήρια κορινθιακής σταφίδας στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης θα κληθούν όλοι να καταθέσουν τις προτάσεις και τις απόψεις τους, ενώ θα τεθούν για συζήτηση και θέματα που έχουν να κάνουν με την τιμή, την αναδιάρθρωση και την υλοποίηση προγραμμάτων προώθησης της κορινθιακής σταφίδας στις αγορές, εγχώριες και διεθνείς.


Η σύσκεψη θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική καθώς εκ μέρους των παραγωγών υπάρχει δυσαρέσκεια για τις τιμές.

Μεγάλο «αγκάθι» και οι αδιάθετες ποσότητες περσινής παραγωγής που παραμένουν στις αποθήκες, γεγονός που επηρρεάζει άμεσα τις υπό διαμόρφωση τιμές.


Σε κάθε περίπτωση οι παραγωγοί έχουν καταστήσει σαφές πως δεν θα δεχθούν να πουλήσουν το προϊόν τους κάτω από το 1,50 ευρώ.

Ζητούν λοιπόν στήριξη του προϊόντος και των παραγωγών με χρήση όλων των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων που προσφέρονται τόσο από εθνικούς πόρους όσο και από συγχρηματοδοτούμενους.

Μόνο έτσι θα διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της καλλιέργεια και στο μέλλον.


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις στη Δυτική Ελλάδα ξεπερνάει τα 45.000 στρέμματα στην Π.Ε. Αχαΐας και 28.000 στρέμματα στην Ηλεία.

Όσο για την παραγωγή φτάνει στους 13.000 τόνους στην Αχαΐα και τους 8.000 τόνους στην Ηλεία.

Σχόλια