Υπόγειοι αγωγοί 14,8 χλμ. για την άρδευση 1.914 στρ. από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Νέο υπόγειο δίκτυο μήκους 14,8 χλμ. για την άρδευση 1.914 στρεμμάτων στην Ελάτεια συνολικού προϋπολογισμού 586.000 ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφ...


Νέο υπόγειο δίκτυο μήκους 14,8 χλμ. για την άρδευση 1.914 στρεμμάτων στην Ελάτεια συνολικού προϋπολογισμού 586.000 ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Τεμπών.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ολοκληρωμένο σχέδιο και βραβευμένη, πρότυπη περιβαλλοντική πολιτική στη διαχείριση του νερού. Στο πλαίσιο αυτό δώσαμε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου της υπογειοποίησης αγωγών συνολικού μήκους 14 χλμ. στην Ελάτεια» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. 

Ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι είναι να το κάνεις. Στηρίζουμε στην πράξη τον πρωτογενή τομέα και σε συνεργασία με τον δήμαρχο Τεμπών, Γιώργο Μανώλη, υλοποιούμε ένα έργο χρήσιμο που συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής μέσω της καλύτερης διαχείρισης και αξιοποίησης του νερού» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Σκοπός του έργου είναι η μείωση απωλειών ύδατος, οι οποίες παρουσιάζονται λόγω της παλαιότητας των υφιστάμενων επιφανειακών αγωγών, αλλά και των συχνών διαρροών που παρουσιάζονται. Επίσης, μέσω της σωστής διαχείρισης ύδατος θα επιτευχθεί βελτίωση τόσο των ποιοτικών όσο και των ποσοτικών χαρακτηριστικών των καλλιεργούμενων εκτάσεων.

Η έκταση των 1.914 στρεμμάτων, της κτηματικής περιφέρειας Ελάτειας, αρδεύεται από υφιστάμενες γεωτρήσεις, οι οποίες βρίσκονται στις θέσεις: Κουρί, Κουρί Αλεβίζου, Πέρα Αρμύρα, Δώθε Αρμύρα, Ζάλες, Αγά Βρύση, Μουχτή, και Παπαδαυίδ.


πηγή:eleftheria.gr

Σχόλια