Χαρακόπουλος :«Να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα στήριξης των κτηνοτρόφων!»

Την περαιτέρω στήριξη της κτηνοτροφίας, τη διεύρυνση των δικαιούχων του «αγροτικού πετρελαίου», όπως επίσης «να μη χαθεί μια ακόμα τετραετία...


Την περαιτέρω στήριξη της κτηνοτροφίας, τη διεύρυνση των δικαιούχων του «αγροτικού πετρελαίου», όπως επίσης «να μη χαθεί μια ακόμα τετραετία με συζητήσεις για την αναθεώρηση του κανονισμού λειτουργίας του ΕΛΓΑ» ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ.Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την αγόρευσή του επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα μέτρα διευκόλυνσης και εκσυγχρονισμού της ίδρυσης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.


Ο Θεσσαλός πολιτικός υπενθύμισε ότι κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης «προχωρήσαμε στην οριστική τακτοποίηση αυθαιρέτων σταβλικών εγκαταστάσεων χωρίς κανένα πρόστιμο, μόνο με ένα παράβολο 300 ευρώ! Επιπλέον, απλοποιήσαμε τις διαδικασίες ίδρυσης νέων κτηνοτροφικών μονάδων και πλέον δεν απαιτούνταν περιβαλλοντικές μελέτες για τις περισσότερες κτηνοτροφικές μονάδες. Αρκούσε μόνο η υπαγωγή τους στις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις».

Ο κυβερνητικός βουλευτής συνέχισε επισημαίνοντας ότι «έχει αυξηθεί το κόστος παραγωγής στην κτηνοτροφία. Βεβαίως, στην αιγοπροβατοτροφία έχουμε καλύτερες τιμές στο γάλα. Ωστόσο, έχουν εκτιναχθεί οι τιμές στις ζωοτροφές και στην ενέργεια. Σίγουρα είναι θετική η μείωση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές. Πιστεύω, όμως, ότι θα πρέπει να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα στήριξης των κτηνοτρόφων».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνέχισε λέγοντας «θέλω, επίσης, από αυτό το βήμα τη Βουλής να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου για τη φέτα. Τα αλλεπάλληλα κρούσματα μαϊμού φέτας, ελληνικής προέλευσης, σε ευρωπαϊκά ράφια πρέπει να σημάνουν συναγερμό. Δόθηκε σκληρή μάχη προκειμένου να καταχωρηθεί η φέτα ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης στην Ε.Ε.

Είναι δυνατόν, ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες για λόγους αθέμιτης κερδοσκοπίας, ασυνείδητοι τυροκόμοι, να δίνουν πάτημα για να ανοίξει και πάλι ο φάκελος της φέτας σε ευρωπαϊκό επίπεδο; Είναι επιβεβλημένο να παταχθούν άμεσα αυτά τα φαινόμενα και να μην ξαναδιαβάσουμε για νοθευμένη φέτα και μάλιστα ότι εντοπίστηκε από ξένες ελεγκτικές αρχές.

Δυστυχώς, μέχρι τώρα, η Διεπαγγελματική της Φέτας -για τη συγκρότηση της οποίας είχαν καλλιεργηθεί μεγάλες προσδοκίες ότι θα συμβάλει στην αντιμετώπιση φαινομένων νοθείας και εξαπάτησης του καταναλωτή που λειτουργεί σε βάρος του παραγωγού-, δεν έχει βρει ακόμη τον βηματισμό της».

Επιπλέον εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τροπολογία για τους εργάτες γης «που αντιμετωπίζει ένα υπαρκτό πρόβλημα στην περιφέρεια και την επέκταση της δυνατότητας άσκησης γεωπονικού επαγγέλματος. Εκ παραδρομής φαντάζομαι υπάρχουν παραλήψεις, όπως οι απόφοιτοι του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ελπίζω ότι θα διορθωθεί».

πηγή: eleftheria.gr

Σχόλια