Κτηνοτρόφοι: «Δώστε την επιδότηση ρεύματος, πάρτε από πάνω μας τις εισπρακτικές της ΔΕΗ»

Του Γ. Ρούστα Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις των κτηνοτρόφων από την πρωθυπουργική εξαγγελία για την επιδότηση στην καταβολή της αυξημένη...


Του Γ. Ρούστα

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις των κτηνοτρόφων από την πρωθυπουργική εξαγγελία για την επιδότηση στην καταβολή της αυξημένης ρήτρας αναπροσαρμογής, στα τιμολόγια της ΔΕΗ, η οποία έχει «στραγγαλίσει» οικονομικά τους παραγωγούς, φέρνοντάς τους σε πολύ δυσχερή θέση, σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος των ζωοτροφών.

Ωστόσο το ερώτημα που προκύπτει από την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας είναι το «πότε και το πώς θα επιστραφεί η πληρωμένη και φουσκωμένη ρήτρα αναπροσαρμογής από τη στιγμή που η εξαγγελία Μητσοτάκη έχει αναδρομική ισχύ». Κι αυτό γιατί, εν αντιθέσει με τους αγρότες που πληρώνουν τρεις φορές τον χρόνο, οι κτηνοτρόφοι πληρώνουν κάθε μήνα -για τις μονάδες τους- τη ΔΕΗ και μέχρι τώρα έχει συγκεντρωθεί ένα σεβαστό ποσό. «Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα υπάρξει άμεσα συμψηφισμός για να ανασάνουμε οικονομικά» δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Γκουρομπίνος.

ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Ο κτηνοτρόφος από το Βλαχογιάννι επιτίθεται στη ΔΕΗ με αφορμή τη μεταβίβαση των ανεξόφλητων λογαριασμών ρεύματος σε δικηγορικά γραφεία και εισπρακτικές εταιρείες, οι οποίες ενοχλούν τηλεφωνικά τους παραγωγούς, πιέζοντάς τους για την εξόφληση του λογαριασμού, ακόμη και αν αυτός είναι ο πρώτος. «Εάν θέλουν να βοηθήσουν την κτηνοτροφία πριν αυτή αφανιστεί, οφείλουν να μας στηρίξουν έμπρακτα και ποικιλοτρόπως, μιας και οι αυξημένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ είναι η σταγόνα στον ωκεανό των προβλημάτων μας».

Η ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων σχολιάζοντας και τη συγκρότηση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, στη διοίκηση της οποίας μετέχει και ο ίδιος, εκφράζει την ικανοποίησή του «αφού ξεπεράστηκαν κομματικές και επιχειρηματικές σκοπιμότητες, οι οποίες στο παρελθόν είχαν φέρει ένα βήμα πριν τη διάλυση ένα σημαντικό όργανο, όπως είναι η Εθνική Οργάνωση Φέτας. Είναι ό,τι πιο σημαντικό έχει γίνει για τον κλάδο των 300 χιλιάδων παραγωγών. Όλοι προχώρησαν σε υποχωρήσεις προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και είναι ό,τι καλύτερο για το προϊόν, αφού θα του δώσει προστιθέμενη αξία και θα το προφυλάξει από νοθείες». Ο κ. Γκουρομπίνος σχολίασε και την επιλογή της Λάρισας, όπου συνεδρίασε το Σώμα για να εκλέξει τη νέα διοίκηση, θεωρώντας το «συμβολικό και ταυτόχρονα τιμητικό, καθώς από δω ξεκίνησε από πριν πολλά χρόνια (το 2004) η προσπάθεια με διάφορους καθηγητές και πρωτεργάτη τον τότε πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μιχάλη Τζιότζιο, ο οποίος αισθάνεται δικαιωμένος».

Τέλος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εκφράζει την ευχή «οι σημερινές πληρωμές της ενιαίας ενίσχυσης να είναι πλήρεις και όχι λειψές, μιας και τα έξοδα για έναν κτηνοτρόφο, τόσο για τη μονάδα του, όσο και για την οικογένειά του στην παρούσα φάση είναι πολύ αυξημένα».


πηγή:eleftheria.gr

Σχόλια