Στηρίζει την δημοπράτηση των αγροτικών προϊόντων η Περιφέρεια Κρήτης

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος στην Κρήτη και που είναι αρκετά έντονο στους παραγωγούς κηπευτικών σχε...


Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος στην Κρήτη και που είναι αρκετά έντονο στους παραγωγούς κηπευτικών σχετίζεται με τις πολλές και διαφορετικές διαδικασίες δημοπράτησης των προϊόντων, οι οποίες ενδέχεται να έχουν και ολέθριες συνέπειες για τους παραγωγούς.

Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό ασφαλώς, ωστόσο ενισχύεται λόγω των αθρόων παράνομων και μη εισαγωγών που πραγματοποιούνται από το εξωτερικό, οι οποίες κι έχουν ως αποτέλεσμα, τεράστιες ποσότητες κηπευτικών είτε να καταλήγουν στα αζήτητα, είτε να λαμβάνουν μια τιμή, κατά πολύ χαμηλότερη από την τιμή που αντιστοιχεί στο κόστος παραγωγής.


Βασικό αίτημα των εκπροσώπων παραγωγών κηπευτικών είναι να προχωρήσουν οι διαδικασίες και οι προσπάθειες προκειμένου να υπάρξει μια ενιαία δημοπράτηση, τουλάχιστον αναφορικά με τα πρώιμα κηπευτικά προϊόντα, τα οποία ασφαλώς κι έχουν πολύ μεγάλο κόστος παραγωγής. Το συγκεκριμένο αίτημα μάλιστα κατατέθηκε ενώπιον του περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, από εκπροσώπους του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας.

Ο κ. Αρναουτάκης, ανέφερε ότι ασφαλώς και στηρίζει το συγκεκριμένο αίτημα για ενιαία δημοπράτηση, το οποίο και θεωρείται απόλυτα λογικό. Ειδικότερα, τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη επισκέφθηκε αντιπροσωπεία από παραγωγούς της Ιεράπετρας παρουσία του δημάρχου Ιεράπετρας, Θεοδόση Καλαντζάκη.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Ιωάννης Γαϊτάνης και ο ταμίας του Συλλόγου Μανόλης Καβουσανάκης, οι οποίοι ζήτησαν τη στήριξη του περιφερειάρχη Κρήτης για την εκπόνηση της μελέτης που θα οδηγήσει στην υλοποίηση του σχεδιασμού του Συλλόγου για ενιαία δημοπράτηση των κηπευτικών.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης αποδέχθηκε το αίτημα να στηρίξει η Περιφέρεια Κρήτης την εκπόνηση της μελέτης του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας για την ενιαία δημοπράτηση των πρώιμων κηπευτικών της περιοχής.

Σχόλια