Κ. Κόλλιας: Παράταση έως 17 Φεβρουαρίου για παράδοση της ξηρής Κορινθιακής σταφίδας

Παράταση έως τις 17 Φεβρουαρίου 2022, για την παράδοση ξηρής κορινθιακής σταφίδας.Αυτό, γνωστοποίησε, μέσω γραπτής ανακοίνωσης, ο βουλευτής ...


Παράταση έως τις 17 Φεβρουαρίου 2022, για την παράδοση ξηρής κορινθιακής σταφίδας.Αυτό, γνωστοποίησε, μέσω γραπτής ανακοίνωσης, ο βουλευτής Κορινθίας, Κώστας Κόλλιας.
Ο βουλευτής της Ν.Δ. είπε τα εξής:

“… Όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά τις οχλήσεις παραγωγών, τοπικών φορέων και βουλευτών, δίνεται στους παραγωγούς παράταση, απαρέγκλιτα, έως τις 17 Φεβρουαρίου 2022, για την έκδοση των τιμολογίων πώλησης.

Η εν λόγω απόφαση εκδόθηκε με σκοπό να μην απειληθεί η λήψη συνδεδεμένης ενίσχυσης ελλείψει τιμολογίων πώλησης.


Η ίδια απόφαση, προβλέπει την καταχώρηση στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ, από τις μεταποιητικές επιχειρήσεις των συνολικών ποσοτήτων για κάθε γεωργό ή φορέα από τον οποίο έχουν παραλάβει, πρώτη ύλη, αποξηραμένη κορινθιακή σταφίδα, καθώς και την μεταφόρτωση σε ψηφιακή μορφή, των δελτίων ποσοτικής παραλαβής / τιμολογίων, ανά παραγωγό, απαρέγκλιτα έως την 4η Μαρτίου 2022.

Παράλληλα, γεγονός είναι, ότι έχει ξεκινήσει ήδη, η απορρόφηση των αποθεμάτων της κορινθιακής σταφίδας, εξέλιξη η οποία δημιουργεί ένα αίσθημα αισιοδοξίας για την άνοδο της τιμής του προϊόντος και την ανάκτηση της δυναμικής του στη διεθνή αγορά.

Ωστόσο, είναι σαφές, πως θα πρέπει το Υπουργείο, άμεσα, να ενεργοποιήσει τη διαδικασία για την αύξηση του ρυθμού της απορρόφησης των αποθεμάτων, με βάση την πρόσφατη συμφωνία που επιτεύχθηκε, μεταξύ του Υπουργείου, της πλειοψηφίας των παραγωγών, των συνεταιριστικών φορέων και των μεταποιητών του κλάδου”.

Σχόλια