Η λιμνοθάλασσα της Αγιάς...7.000 στέμματα κάτω από το νερό

Κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων του ΕΛΓΑ βρέθηκε χσε καλλιεργούμενες εκτάσεις του Δήμου Αγιάς που πλημμύρισαν μετά την κακοκαιρία που έπληξε...


Κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων του ΕΛΓΑ βρέθηκε χσε καλλιεργούμενες εκτάσεις του Δήμου Αγιάς που πλημμύρισαν μετά την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή. Πρόκειται για χωράφια με σιτάρι, κριθάρι και τριφύλλι, που βρίσκονται στην Αμυγδαλή, στο Καστρί, στην Πλασιά, στη Δήμητρα και στη Μαρμαρίνη, τα οποία κατακλύστηκαν από τα νερά των έντονων και πολύωρων βροχοπτώσεων.
Όπως και στο Καλαμάκι του Δήμου Κιλελέρ, όπου η καταστροφή υπολογίζεται από τους αγρότες στα 15.000 στρέμματα, έτσι και στα προαναφερθέντα χωριά της Αγιάς η καταστροφή είναι επίσης πολύ μεγάλη. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου, η συνολική πληγείσα έκταση πρέπει να ξεπερνά τα 7.000 στρέμματα, με τη ζημιά στις καλλιέργειες να είναι ολοκληρωτική. 

Μεταξύ αυτών που επισκέφθηκαν τα σημεία όπου υπήρξαν τα προβλήματα ήταν ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Λιόντος και ο επόπτης κ. Σαμαράς, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας του Δήμου Αγιάς, Βασίλειος Σμυρλής, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Καστρίου και Δήμητρας, Κολοβός Νίκος και Δολμές Ευάγγελος αντίστοιχα, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Καφετσιούλης Απόστολος.

 Του Νίκου ΓουργιώτηΠΗΓΗ:eleftheria.gr

Σχόλια