Ανακύκλωση χριστουγεννιάτικων δέντρων από τους Δήμους Θεσσαλονίκης & Καλαμαριάς

Πρόγραμμα συλλογής των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων, οργανώνει για μία ακόμη χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Στόχος της δράσης αυτής που ...


Πρόγραμμα συλλογής των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων, οργανώνει για μία ακόμη χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Στόχος της δράσης αυτής που οργανώνεται στο πλαίσιο συνεργασίας με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, είναι η εναλλακτική αξιοποίηση των φυσικών δέντρων, μετά την εορταστική περίοδο, ώστε τα δέντρα να μην καταλήξουν στον ΧΥΤΑ της Μαυρορράχης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να μην αποθέτουν τα δέντρα στους συμβατικούς κάδους απορριμμάτων αλλά στις ειδικές ανοιχτές σκάφες που θα βρίσκονται τοποθετημένες από σήμερα (08/01) στα ακόλουθα τρία σημεία:

1. Στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (στην πίσω πλευρά του κτηρίου)
2. Στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας επί της οδού Κλεάνθους
3. Στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, πάνω από το άγαλμα του Βενιζέλου, στην οδό Φιλίππου.

Και στον Δήμο Καλαμαριάς, η Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Πρασίνου, άρχισε την περισυλλογή των χριστουγεννιάτικων δέντρων, από κάθε γειτονιά.Φορτηγό του Δήμου περνάει απ’ όλα τα σημεία, προκειμένου να τα συγκεντρώσει και να τα μεταφέρει στους Ταγαράδες, στο περιβαλλοντικό πάρκο που έχει δημιουργηθεί από τον ΦΟΔΣΑ και να τοποθετηθούν στον κλαδοτεμαχιστή, για την πλήρη ανακύκλωσή τους.

«Έχοντας την εμπειρία των προηγούμενων ετών, είμαι σίγουρος ότι οι δημότες μας και φέτος θα δείξουν υπευθυνότητα και καλή συνεργασία με την υπηρεσία μας και θα συγκεντρώσουμε σύντομα όλα τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που είναι για ανακύκλωση, εάν θέλουμε να φροντίσουμε για το περιβάλλον μας» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, Στέλιος Ματσαρίδης.

Όποιος επιθυμεί να στείλει το δέντρο του στην ανακύκλωση, θα πρέπει να γνωρίζει ότι τα σημεία συγκέντρωσης είναι είτε δίπλα στους κάδους, είτε στη Δ/νση Πρασίνου που στεγάζεται πίσω από τον Αριστοτέλη, επί της οδού Αγίου Νικολάου με Μικρουλέα.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Πρασίνου και Ανακύκλωσης στο τηλέφωνο 2313314800 & 2313314260.


πηγή:ertnews.gr

Σχόλια