Έναρξη δωρεάν προγράμματος κατάρτισης για τα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά της Κρήτης

Τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, στις 4 το απόγευμα, στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων , θα γίνει η έναρξη του δωρεάν προγράμματος κατάρτ...


Τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, στις 4 το απόγευμα, στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων , θα γίνει η έναρξη του δωρεάν προγράμματος κατάρτισης και συμβουλευτικής σε στελέχη επιχειρήσεων που εμπλέκονται στον τομέα των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, που προσφέρει o οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», σε συνεργασία με το ΜΑΙΧ, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και άλλους τοπικούς θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς.

Το πρόγραμμα συντονίζει το ΜΑΙΧ με την υποστήριξη της αλυσίδας σούπερ μάρκετ SYNKA και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι συνολικά 39 από το Νομό Χανίων κυρίως. Στόχος της εκπαίδευσης είναι η αναβάθμιση των γνώσεων και ικανοτήτων, τόσο των άμεσα ωφελούμενων όσο και όλων των εμπλεκομένων στον συγκεκριμένο τομέα, σε θέματα που σχετίζονται με τη διατήρηση των άγριων πληθυσμών, την καλλιέργεια και την παραγωγή τελικών προϊόντων. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί δια ζώσης και εξ’ αποστάσεως.

Το πρόγραμμα φιλοδοξεί μέσω της κατάρτισης και της καθοδήγησης από έμπειρους εκπαιδευτές αλλά και της δικτύωσης στην περιοχή της Κρήτης να συμβάλλει στην προστασία και παρακολούθηση της συλλογής άγριων πληθυσμών και την καλλιέργεια ενδημικών και αυτόχθονων πληθυσμών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης είναι ένα από τα 14 προγράμματα του 4ου κύκλου δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής, τον οποίο ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» υλοποιεί σε σύμπραξη με πλειάδα σημαντικών φορέων και ιδρυμάτων από το οικοσύστημα της αγροδιατροφής.

To πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τον οργανισμό, «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

πηγή:ertnews.gr

Σχόλια