Λιμνοδεξαμενή στο Παλαιομονάστηρο Κατασκευάζεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τη λιμνοδεξαμενή που κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Παλαιομονάστηρο του Δήμου Πύλης επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Α...


Τη λιμνοδεξαμενή που κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Παλαιομονάστηρο του Δήμου Πύλης επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων, Χρήστο Μιχαλάκη.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Περιλαμβάνει την κατασκευή λιμνοδεξαμενής χωρητικότητας 251.000 κυβικών μέτρων νερού και αρδευτικό δίκτυο 8 χιλιομέτρων για την άρδευση 1.200 στρεμμάτων αγροτικής γης.


«Κατασκευάζουμε ένα έργο ζωής για την περιοχή που στηρίζει τους ανθρώπους της παραγωγής στην πράξη» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων, Χρήστο Μιχαλάκη, της περιφερειακούς συμβούλους και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 σε μια δύσκολη εποχή στηρίζουμε το αγροτικό εισόδημα με ένα έργο που μειώνει το κόστος παραγωγής στην περιοχή και δημιουργεί συνθήκες ορθής διαχείρισης του νερού» προσθέτει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Το έργο περιλαμβάνει:

- Κατασκευή διώρυγας υδροληψίας μήκους 1.200 μ.
- Κατασκευή λιμνοδεξαμενής δυναμικότητας 251.200 κ.μ.
- Κατασκευή τεχνικών έργων λιμνοδεξαμενής (φρεάτιο υδροληψίας, φρεάτιο τροφοδοσίας και φρεάτιο εισόδου).
- Κατασκευή περιμετρικής οδού λιμνοδεξαμενής.
- Κατασκευή οικίσκου αντλιοστασίου με αντλητικό συγκρότημα.
- Κατασκευή αρδευτικού δικτύου μήκους περίπου 8.080 μ. και
- Κατασκευή τεχνικών έργων αρδευτικού δικτύου (φρεάτια, σώματα αγκύρωσης, υδροληψίες, κ.λπ.).


πηγή:eleftheria.gr

Σχόλια