Πληρωμές 20,5 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ για πυρόπληκτες δενδροκαλλιέργειες

Το ύψος της αποζημιώσεις ανά δένδρο Στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα πιστωθεί σήμερα το ποσό των 20,5 εκατ. ευρώ για την πληρωμή προκατα...


Το ύψος της αποζημιώσεις ανά δένδρο Στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα πιστωθεί σήμερα το ποσό των 20,5 εκατ. ευρώ για την πληρωμή προκαταβολών στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και ασφαλισμένους στον ΕΛΓΑ, ιδιοκτήτες ελαιοκαλλιεργειών και δενδροκαλλιεργειών, οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021.

Σύμφωνα με ανάρτηση του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, επισημαίνεται ότι διαμορφώθηκε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για να αποζημιωθούν με ταχύτητα οι αγρότες μας, έναντι του Προγράμματος Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, το οποίο θα απαιτούσε περίπου τέσσερα (4) χρόνια για την καταβολή των αποζημιώσεων και το οποίο ορίζει την πληρωμή στα 61 ευρώ ανά δένδρο και μάλιστα τμηματικά. 


«Με το νέο θεσμικό πλαίσιο, τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΑ και της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής, ορίζεται η τελική – καθαρή αποζημίωση ανά δένδρο στα 100 ευρώ, από τα οποία τα 50 ευρώ καταβάλλονται ως προκαταβολή και ακολουθεί η εξόφληση αμέσως μετά από τις εξατομικευμένες εκτιμήσεις από τους γεωπόνους του Οργανισμού», σημειώνει ο κ. Λυκουρέντζος.

πηγή:in.gr


Σχόλια