Διαμαρτυρία Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. - Αδικαιολόγητη και ακατανόητη η καθυστέρηση της έναρξης υποβολής δηλώσεων του ΟΣΔΕ

Ο  Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. διαμαρτύρεται με Δελτίο Τύπου  για αδικαιολόγητη και ακατανόητη καθυστέρηση της έναρξης υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ, απαιτώντας γ...


Ο  Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. διαμαρτύρεται με Δελτίο Τύπου  για αδικαιολόγητη και ακατανόητη καθυστέρηση της έναρξης υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ, απαιτώντας για την άμεση εκκίνηση της συλλογής των δηλώσεων ΟΣΔΕ ως την πρώτη και σημαντικότερη προϋπόθεση για την πληρωμή των ενισχύσεων.

Όπως αναφέρει ο Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. στο  δελτίο τύπου που εξέδωσε:

“Πέρασε και ο Μάρτιος και ακόμη δεν έχουμε, όχι πληροφόρηση, αλλά ούτε καν ένδειξη για την έναρξη της υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ. Για δεύτερη χρονιά το πλαίσιο της υποβολής και της υποβοήθησης είναι στον αέρα σε μία χρονική περίοδο που η συλλογή έπρεπε να έχει ξεκινήσει. Η καθυστέρηση είναι αδικαιολόγητη και ακατανόητη για όλους τους εμπλεκομένους αγρότες και Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και μας γυρίζει πίσω σε εποχές που θεωρούσαμε ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Σε μία εποχή που ο αγροτικός κόσμος βιώνει τις δυσκολότερες οικονομικές συνθήκες των τελευταίων δεκαετιών και που η αγροτική μας παραγωγή αποκτά ακόμη πιο ζωτική σημασία για την διατροφική επάρκεια της χώρας, η έγκαιρη και πλήρης απορρόφηση των κοινοτικών επιδοτήσεων είναι το λιγότερο που μπορούμε να περιμένουμε.


Απαιτούμε εδώ και τώρα την έναρξη της συλλογής των δηλώσεων ΟΣΔΕ ως την πρώτη και σημαντικότερη προϋπόθεση για την πληρωμή των ενισχύσεων. Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση καθιστά τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το ΥπΑΑΤ υπόλογους όχι μόνο απέναντι στους 650.000 αγρότες – δικαιούχους των ενισχύσεων και των οικογενειών τους αλλά και συνολικά της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Για τον
Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Κατσούλης”

Σχόλια