Ελαιόλαδο: Στα 8 ευρώ ανέβηκε η τιμή του - Τα 10 ευρώ “πιάνει” στην Ιταλία ..

Γράφτηκε από τον Θανάση Λαγό Παροδική αποδείχθηκε η μείωση της τιμής του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου στις αρχές της φετινής ελαιοκομικής ...


Γράφτηκε από τον Θανάση Λαγό

Παροδική αποδείχθηκε η μείωση της τιμής του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου στις αρχές της φετινής ελαιοκομικής περιόδου καθώς η αγορά διαπίστωσε γρήγορα ότι η παραγωγή είναι μικρότερη της αναμενόμενης και διόρθωσε προσφέροντας άμεσα στο Μεσσήνιο παραγωγό 8 ευρώ το κιλό για λάδι οξύτητας μέχρι 3 γραμμές.

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές, σύμφωνα με το Δελτίο Τιμών του ΣΕΔΗΚ, και στην υπόλοιπη Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα και κυμαίνονται μεταξύ 7,20 ευρώ το κιλό στα Χανιά και 8,01 στη Λακωνία.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τιμών του ΣΕΔΗΚ στην Ισπανία η μέση τιμή του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου οξύτητας έως 0, 8 γραμμές αγγίζει τα 7,8 ευρώ το κιλό, στην Ιταλία τα 8,46 ευρώ το κιλό και στην Τυνησία στα 7,93 ευρώ το κιλό. 

Στην Ισπανία η τιμή εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου κυμαίνεται μεταξύ 7 και 9,99 ευρώ το κιλό, η μέση τιμή του παρθένου ελαιόλαδου (οξύτητα μικρότερη από 2 γραμμές) διαμορφώθηκε στα ευρώ το κιλό ενώ η τιμή λαμπάντε (οξύτητα μεγαλύτερη από 2 γραμμές) αυξήθηκε στα 6,50 ευρώ το κιλό. Στην Ιταλία η τιμή του ΠΟΠ ελαιόλαδου αγγίζει τα 10 ευρώ το κιλό σε Πεσκάρα και Ραγκούσα.

Θ.Λ.


Σχόλια